Cvrččí chipsy s wasabi - výrobce GRIG
Zapomeň na nudné občerstvení! Cvrččí chipsy od Grig.cz jsou revolucí v chuti i výživě. Vytvořené z cvrččího proteinu a luštěninové mouky, tyhle chipsy nejenom chutnají skvěle, ale jsou i plné zdravých bílkovin a vlákniny. Vyrobené s péčí v ČR, poskytují nezbytné živiny pro tělo a jsou ideálním snackem pro každého - od dětí po dospělé. S bohatým zdrojem bílkovin, železa a minerálů jsou nejen chutné, ale i šetrné k životnímu prostředí. Vyzkoušej tyto chutné chipsy a ochutnej budoucnost zdravého občerstvení! Více o tom, proč jíst červíky a jiný hmyz, najdete v článku v blogu.
A proč teda zkusit červíky nebo jiný hmyz? Jak už jsme psali, hmyz obsahuje vysoký podíl proteinu a dalších látek pro nás potřebných. Pojďme si to ukázat v číslech. Hovězí burger obsahuje 19-20 g bílkovin a okolo 10mg vápníku, stejný burger udělaný z hmyzu obsahuje skoro 4x tolik bílkovin a vápníku 7x tolik. To všechno je ještě podpořeno množstvím potravy, která je potřeba k produkci, v případě hovězího mluvíme o 9-10 tunách krmiva. Pokud se podíváme kolik krmiva je třeba na hmyzí burger mluvíme přibližně o tuně a půl.
Výživové údaje:
Složení:
Hrachová mouka 59 %, čočková mouka 12,8 %, cvrččí prášek 7 % (Acheta domesticus), wasabi koření 5,6 %, směs koření [sušená zelenina (mrkev, cibule, rajčatový prášek, pastinák, celer), škrob, kvasničný extrakt, koření (zázvor)], mák, dýňová mouka, bramborový škrob, jedlá sůl, řepkový olej. Lidé alergičtí na korýše, měkkýše a roztoče mohou být citlíví na hmyz (obsahuje chitin). Může obsahovat stopy obilovin obsahujích lepek.