Krkonošský medvěd - Rambo 21° 0,7l(Russian Imperial Stout)

Celkově pražený buket přecházející do tónů čokolády je zakulacen velmi nenápadným hřejivým nádechem vyššího množství alkoholu.

Toto zboží aktuálně nelze objednat, jelikož není skladem.
Když se u nás na varně zrodil, měl krásných 21,8%hm. extraktu. Tedy silák jak má být. Varní proces probíhal na dvě "vystírky" tedy po prvním scezení sladinky byl do ní nasypán další slad probíhalo druhé rmutování. Pražený ječmen spolu s praženými a karamelovými slady byly aplikovány až během konečné fáze dlouhého rmutovacího procesu. Dodali tak pivu vydatné množství nezkvasitelných látek vzniklých pražením. Intenzita vůní a chutí pocházejících z těchto látek je velmi vysoká, zároveň však v pivu není příliš trpká hořkost, která mnohdy z pražených surovin do nápojů přechází. Celkově pražený buket přecházející do tónů čokolády je zakulacen velmi nenápadným hřejivým nádechem vyššího množství alkoholu.

Objem (ml):     750
Stupňovitost:     21°
Alkohol (%):     8,1
Styl:    Russian Imperial Stout
Typ Obalu:     lahev sklo
 

Krkonošský medvěd

Od roku 1973 se pivo ve Vrchlabí nevařilo a to až do roku 1995, kdy byl v Hořejším Vrchlabí založen minipivovar Krkonošský medvěd a spolu s ním i Hotel Pivovarská Bašta. Jeho zakladatel, pan Zeman, si byl vědom kvality dříve vyráběného Vrchlabského piva a nechal do pivovaru zavézt vodovod ze stejného vrtu, ze kterého byla voda pro výrobu piva využívána v bývalém Vrchlabském pivovaru. Od počátku se v Krkonošském medvědovi vařilo velmi kvalitní pivo, které vyhrávalo na mnoha degustačních soutěžích. Později vlivem dluhů a souhry náhod života začala výroba zde vyráběného moku upadat, až se objekt dostal do konkurzu. Nyní má Hotel Pivovarská Bašta spolu s minipivovarem Krkonošský medvěd nového majitele, který chce pověst pivovaru opět vzkřísit a postavit ho na nohy. Vyrábí se zde klasické české ležáky, které tvoří základ pivní nabídky, ale nebojí se zde také vyrábět další druhy speciálních piv. Pivo se zde vaří z českého sladu, vyráběného klasickým postupem klíčení na humnech. Pro výrobu ležáků se používají jemné aromatické odrůdy Žateckého chmelu. Vyrábějí se zde i speciální druhy piv, jako je například American Pale Ale, vařený z amerických odrůd chmelu, který se v letošním roce umístil na druhém místě na Jarní ceně českých sládků na Zvíkově.
Načítám, prosím vydržte...

Přihlášení

Nastavení souhlasu s personalizací

S vaším souhlasem můžeme níže uvedené informace užívat k dále uvedeným účelům nebo je sdílet s vybranými partnery. Pro jednotlivé účely (typy zpracování) můžete upravit své nastavení a svou volbu potvrdit tlačítkem „Uložit nastavení“:

Vždy aktivní

Nezbytné soubory cookies

Jedná se o technické soubory, které jsou nezbytné ke správnému chování našich webových stránek a všech jejich funkcí. Používají se mimo jiné k ukládání produktů v nákupním košíku, zobrazování produktů na přání, ovládání filtrů, osobního nastavení a také nastavení souhlasu s uživáním cookies. Pro tyto cookies není zapotřebí Váš souhlas a není možné jej ani odebrat.

Analytické soubory cookies

Počítají návštěvnost webu a sběrem anonymních statistik umožňují provozovateli lépe pochopit své návštěvníky a stránky tak neustále vylepšovat.

Marketingové soubory cookies

Shromažďují informace pro lepší přizpůsobení reklamy vašim zájmům, a to na těchto webových stránkách i mimo ně.

Nastavení souhlasu s personalizací

Abychom vám usnadnili procházení stránek, nabídli přizpůsobený obsah nebo reklamu a mohli anonymně analyzovat návštěvnost, využíváme soubory cookies, které sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzu. Jejich nastavení upravíte odkazem "Upravit nastavení" a kdykoliv jej můžete změnit v patičce webu. Podrobnější informace najdete v našich Zásadách ochrany osobních údajů a používání souborů cookies.