Když nás Marc z La Calavera navštívil v Praze a hledali jsme spolu zajímavý způsob, jak oživit náš společný stout, náš kamarád Leo, skvělý kuchař z BeerGeek Baru, přišel s návrhem vytvořit tekutou verzi... slaniny pokapané javorovým sirupem, která ho to ráno nadchla u snídaně, a my jsme nedokázali říct ne. Přidali jsme tedy pár pytlů na bukovém dřevu nakuřovaného sladu do už tak komplexního sypání, uvařili mohutný stout a nechali ho odkvasit s extra tmavým javorovým sirupem. Hotové pivo pak strávilo dlouhé týdny ležením v tanku a pár dnů navíc na hromadě kakaových bobů. Díky jemné harmonii všech těchhle prvků si tuhle dlouhou mezinárodní cestu můžete prožít v každém doušku naší dekadentní tekuté snídaně. A Leo nám k ní nakreslil i etiketu!
Objem (ml): 500
Stupňovitost: 29°
Alkohol (%): 10,7
Styl: Smoked Imperial Stout
Typ Obalu: Plechovka
Pivovar Sibeeria
Sibeeria Craft Brewery je český minipivovar, který vaří od roku 2014. Čerstvé suroviny, kvalitní technologie a výborný sládek jsou hlavní důvody, proč se Sibeeria pravidelně umisťuje v TOP 10 českých pivovarů a proč si odnáší ceny ze soutěží. Sibeeria nabízí převážně svrchně kvašená piva - vlajkovou lodí pivovaru je IPA jménem Lollihop - přičemž produkuje pestou škálu piv od amerických IPA, přes belgické Saisony či německý Weizenbock po tmavá anglická piva Stout či Porter. Sibeeria patří mezi průkopníky a nebojí se inspirovat v zahraničí. V Česku byla prvním pivovarem, kdo začal vařit lehká a kyselá Berliner Weisse, stejně tak začala jako jedna z prvních s dozráváním silných piv v sudech po destilátech.
Novinka