Zimu, náš barley wine, každou zimu vaříme s jiným receptem a tu před dvěma lety jsme prokvasili o něco méně, abychom ji připravili na dlouhé zrání ve dřevě. Díky jednoduchému sypání a pomalému, opatrnému kvašení s výraznými anglickými kvasnicemi, byla dost komplexní už předtím, než jsme ji uložili do starých, velkých sudů po Sherry, ve kterých mezitím zrála jedna z našich oblíbených jednosladových skotských whisky. Taky do čerstvého barelu po bourbonu. Nechali jsme je pak působit dlouhých 14 měsíců. Intenzivní tóny Sherry se krásně mísí s ovocnými estery, whisky dodává příjemně hřejivý nádech, bourbon zase vanilkovou sladkost a taniny ze dřeva vyvažují jemné jantarové tělo. Tohle pivo je určeno na dlouhé vychutnávaní z hezké sklenice. Pokud ho správně uložíte, vydrží dlouhá léta, ale vůbec to není potřeba – u nás si poleželo už dost.
Objem (ml): 375
Stupňovitost: 30°
Alkohol (%): 10,1
Styl: Barrel Aged Barleywine
Typ Obalu: Láhev sklo
Pivovar Sibeeria
Sibeeria Craft Brewery je český minipivovar, který vaří od roku 2014. Čerstvé suroviny, kvalitní technologie a výborný sládek jsou hlavní důvody, proč se Sibeeria pravidelně umisťuje v TOP 10 českých pivovarů a proč si odnáší ceny ze soutěží. Sibeeria nabízí převážně svrchně kvašená piva - vlajkovou lodí pivovaru je IPA jménem Lollihop - přičemž produkuje pestou škálu piv od amerických IPA, přes belgické Saisony či německý Weizenbock po tmavá anglická piva Stout či Porter. Sibeeria patří mezi průkopníky a nebojí se inspirovat v zahraničí. V Česku byla prvním pivovarem, kdo začal vařit lehká a kyselá Berliner Weisse, stejně tak začala jako jedna z prvních s dozráváním silných piv v sudech po destilátech.
Novinka TOP
Novinka TOP
Novinka