Když jsme se s klukama z pivovaru Ārpus domluvili, že uvaříme silný stout s ovocem, bylo nám jasné, že to nebude jednoduchý proces, ale vaření jedné várky od rána do rána jsme úplně nečekali. Občas to ale stojí za to – hlavně když je výsledkem robustní, sametový imperial stout, ve kterém se vůně melasy, tmavé čokolády a perníku míchá s kouřovým charakterem sušených švestek, který zahřátím piva ve sklenici nabírá na intenzitě. Byla to opravdu nekonečná noc, ale my si pro dobrou věc vždy rádi posuneme své limity!
Objem (ml): 500
Stupňovitost: 30°
Alkohol (%): 11,7
Styl: Imperial Stout
Typ Obalu: Plechovka
Pivovar Sibeeria
Sibeeria Craft Brewery je český minipivovar, který vaří od roku 2014. Čerstvé suroviny, kvalitní technologie a výborný sládek jsou hlavní důvody, proč se Sibeeria pravidelně umisťuje v TOP 10 českých pivovarů a proč si odnáší ceny ze soutěží. Sibeeria nabízí převážně svrchně kvašená piva - vlajkovou lodí pivovaru je IPA jménem Lollihop - přičemž produkuje pestou škálu piv od amerických IPA, přes belgické Saisony či německý Weizenbock po tmavá anglická piva Stout či Porter. Sibeeria patří mezi průkopníky a nebojí se inspirovat v zahraničí. V Česku byla prvním pivovarem, kdo začal vařit lehká a kyselá Berliner Weisse, stejně tak začala jako jedna z prvních s dozráváním silných piv v sudech po destilátech.