Hopfenweizen jsme nikdy doteď nevařili. Ale když už jsme měli ty hezké německé kvasnice, které nám odkvasili Erste Runde, museli jsme si zkusit, jak fungují, když jim pořádně zachmelíme. Uvařili jsme tak další jednoduchý weissbier a zasypali ho Novým Zélandem. Pacific Sunrise do whirlpoolu a na studené chmelení dávka Motueky hodna NEIPY. Svým způsobem nám Zweite Runde proto-NEIPU připomíná, ale za všemi těmi vrstvami citrusů jasně cítit nezaměnitelné aroma hřebíčku s jemným nádechem pšeničné kořenitosti, které známe z bavorských klasik.
Objem (ml): 750
Stupňovitost: 14°
Alkohol (%): 5,8
Styl: Hopfenweizen
Typ Obalu: láhev sklo
Pivovar Sibeeria
Sibeeria Craft Brewery je český minipivovar, který vaří od roku 2014. Čerstvé suroviny, kvalitní technologie a výborný sládek jsou hlavní důvody, proč se Sibeeria pravidelně umisťuje v TOP 10 českých pivovarů a proč si odnáší ceny ze soutěží. Sibeeria nabízí převážně svrchně kvašená piva - vlajkovou lodí pivovaru je IPA jménem Lollihop - přičemž produkuje pestou škálu piv od amerických IPA, přes belgické Saisony či německý Weizenbock po tmavá anglická piva Stout či Porter. Sibeeria patří mezi průkopníky a nebojí se inspirovat v zahraničí. V Česku byla prvním pivovarem, kdo začal vařit lehká a kyselá Berliner Weisse, stejně tak začala jako jedna z prvních s dozráváním silných piv v sudech po destilátech.
TOP