Restaurace s pekárnou Eska z pražské čtvrti Karlín je již neodmyslitelnou součástí tamní gastronomické kultury. Jejich chleby jsou už prakticky legendární a přináší nám obrovskou radost, že se naskytla příležitost použít jejich neprodané kusy jako surogát části sladu v nové IPA. Chleba, který jsme použili, se jmenuje „33“ pro jeho 33% podíl žita, proto jsme i my použili 33% žitného sladu.
Užití žita v pivu není žádná novinka, propůjčuje mu specifický charakter, který je citelně peprnější než tradiční sladovaný ječmen a skvěle se proto komplimentuje s chmelovou hořkostí. Pro Tekutý Chleba jsme proto vybrali chmely a režim chmelení typický pro západní pobřeží Spojených států. Výsledkem jsou citrusové, ovocné a pryskyřičné tóny a vyšší hořkost, která díky žitu opravdu vynikne.
Objem (ml): 750
Stupňovitost: 15°
Alkohol (%): 6,5
Styl: India Pale Ale
Typ Obalu: lahev sklo
Rodinný pivovar Zichovec
Zichovec je rodinný řemeslný pivovar, který vaří pivo od roku 2012. Rádi experimentujeme a přinášíme na trh zajímavé kombinace chutí, které nejsou pro klasické pivo běžné. V poslední době se nejvíce zaměřujeme na svrchně kvašená piva typu ALE, NEIPA a tzv „kyseláče“ s přídavkem ovoce.
Novinka
Novinka TOP