Spojením našeho piva Jonas, pale ale s ovocnými tóny, sladším liči a pálivějším chilli, vám můžeme nabídnout osvěžující pivo se slabším ovocným nástupem, které přechází ve středně pálivé zakončení. Výsledkem je harmonické, stále dobře pitelné pivo.
Když jsem začal hledat poprvé jméno pro koncept pivovaru bez pivovaru, který běžně fungoval v zahraničí, nelíbilo se mi označení v angličtině. Gypsy brewery, netřeba překládat, jaksi konfliktní pojmenování. Contract breweing zase složité. Proto přišel nápad a odkaz na dvacet práce u ČSA, kde jsem měl možnost cestovat po světě a ochutnávat mraky piv. Kdo tehdy mohl tušit, že se z toho stane obecné pojmenování, které ale vystihuje podstatu. Létající pivovar, přesun z místa na místo, aby člověk uvařil várku, umyl sudy, prodal pivo...
O pár let později, když jsem věděl, že přistanu v Děčíně pod zámkem, hledal jsem znovu jméno. Nic kloudného mě nenapadlo. Tak zůstalo u Nomáda a jeho putováním za pivní pestrostí. Třeba vařením piva nejen v Indii, ale i v jiných částech světa. Degustací piva na světových festivalech a degustačních soutěžích.. Dřív se jezdilo na zaučenou do Vídně, dnes se putuje za pivní pestrostí po světě.
Proto Nomád vaří piva v rozličných pivních stylech, podle ročního období, nálady, surovin a spoluprací s kamarády z jiných pivovarů. Na našich deseti kohoutech se protočí mnoha
Dejte pivu šanci a uvidíte, že báječný svět piva vás pohltí.