Vaření Imperial Stoutu je vždycky svým způsobem rituál – začíná se velmi brzy ráno s nekonečným množstvím sladu, pokračuje se bolestivě pomalým procesem scezování a pak dlouhým varem končícím pozdě v noci. Po pečlivém kvašení ho necháváme měsíce ležet v tanku, a když máme pocit, že je dostatečně hladký, přidáme třešničku na dortu. Tou jsou lískové ořechy podpořené špetkou vanilky a kakaa. Stvořili jsme robustní 11% smetanově černý Stout, která chutná jako jemné pralinky z té nejtmavší čokolády. Hořký závěr, žádná laktóza, žádná ulepená sladkost - jen mnoho různých sladů a okultní umění vaření v dokonalé harmonii.
Objem (ml): 500
Stupňovitost: 30°
Alkohol (%): 11,6
Styl: Imperial Stout
Typ Obalu: Plechovka
Pivovar Sibeeria
Sibeeria Craft Brewery je český minipivovar, který vaří od roku 2014. Čerstvé suroviny, kvalitní technologie a výborný sládek jsou hlavní důvody, proč se Sibeeria pravidelně umisťuje v TOP 10 českých pivovarů a proč si odnáší ceny ze soutěží. Sibeeria nabízí převážně svrchně kvašená piva - vlajkovou lodí pivovaru je IPA jménem Lollihop - přičemž produkuje pestou škálu piv od amerických IPA, přes belgické Saisony či německý Weizenbock po tmavá anglická piva Stout či Porter. Sibeeria patří mezi průkopníky a nebojí se inspirovat v zahraničí. V Česku byla prvním pivovarem, kdo začal vařit lehká a kyselá Berliner Weisse, stejně tak začala jako jedna z prvních s dozráváním silných piv v sudech po destilátech.
Novinka TOP