Sklizeň chmele skončila, začíná sezóna piv ze zeleného chmele! Tento rok jsme na Žatecko vyrazili hned dvakrát pro žoky zelených šišek a uvařili dvě zásadně odlišná piva: první z nich je tradiční anglický ejl s kombinací nových experimentálních českých aromatických chmelů. Do whirlpoolu jsme nasypali kombinaci odrůd NŠH02, NŠH13, NŠH15 a NŠH90, které společně vytváří komplexní aroma pomerančů a květin s náznakem kořenité dřevitosti. To podpoří i jemně sušenkový charakter prémiového sladu Maris Otter. Při 4,6 % alkoholu je tohle pivo možné požívat po litrech jako sociální lubrikant, nebo ho taky pomalu usrkávat a pitvat jeho jednotlivé aromatické složky. To už je na vás.
Objem (ml): 750
Stupňovitost: 11°
Alkohol (%): 4,6
Styl: English Pale Ale
Typ Obalu: láhev sklo
Pivovar Sibeeria
Sibeeria Craft Brewery je český minipivovar, který vaří od roku 2014. Čerstvé suroviny, kvalitní technologie a výborný sládek jsou hlavní důvody, proč se Sibeeria pravidelně umisťuje v TOP 10 českých pivovarů a proč si odnáší ceny ze soutěží. Sibeeria nabízí převážně svrchně kvašená piva - vlajkovou lodí pivovaru je IPA jménem Lollihop - přičemž produkuje pestou škálu piv od amerických IPA, přes belgické Saisony či německý Weizenbock po tmavá anglická piva Stout či Porter. Sibeeria patří mezi průkopníky a nebojí se inspirovat v zahraničí. V Česku byla prvním pivovarem, kdo začal vařit lehká a kyselá Berliner Weisse, stejně tak začala jako jedna z prvních s dozráváním silných piv v sudech po destilátech.
Novinka