Cream Sour Apricot + Blackberry 17° - meruňkovo-ostružinový kyseláč od pivovaru Nozib
Pivovar Nozib se rozhodl pro průlom ve svém pivovarnickém umění a vytvořil svůj první Pastry Sour, inspirovaný ovocným smetanovým jogurtem. Tento inovativní kousek nese název Cream Sour Apricot + Blackberry 17° a je skutečnou poctou chuťovým pohárkům. Jeho výroba se zakládá na bohatém sladovém základu, do kterého byly přidány ovesné vločky a sladovaná pšenice pro zajištění hutné textury. K tomu byly vrstveny meruňkové, ostružinové a citronové pyré, která pivo obohacují o svěží ovocné tóny. Důležitým prvkem, který tomuto kyseláči dodává jeho jedinečný krémový charakter, je mléčný cukr, neboli laktóza. Tato složka způsobuje, že Cream Sour Apricot + Blackberry 17° má sametově hladkou texturu a sladší chuť, která krásně kontrastuje s jeho kyselostí. Výsledkem je kyselý osvěžující krémový dezert ve formě piva, který posouvá tradiční pivovarnické hranice.
Objem (ml): | 500 |
Stupňovitost: | 17° |
Alkohol (%): | 5,0 |
Pivní styl: | Pastry Sour |
Obal: | plechovka |