Tento moderní Sour Ale je dokonalým spojením tradičního českého pivovarnictví a exotických chutí. Filipínský citrus Kalamansi dodává tomuto pivu výraznou kyselost a osvěžující ovocnou šťavnatost. Pivovar Zichovec používá metodu kettle sour, kdy mladina prochází procesem kvašení s laktobacily, aby se dosáhlo ideální kyselosti, a poté se přidává ovoce, které pivu dává jeho nezaměnitelný charakter. Sour Calamansi 12° je nejen chuťově bohatý, ale i technologicky zajímavý. Po iniciální fázi s laktobacily přichází na řadu standardní pivovarnické kvasnice, které dodají pivu jeho konečný charakter. V závěru kvašení se pak přidává šťavnatý kalamansi, který celý proces završí a vytvoří pivo, které je svěží, kyselé a neodolatelně ovocné.
Objem (ml): | 750 |
Stupňovitost: | 12° |
Alkohol (%): | 5,1 |
Pivní styl: | Sour Ale |
Obal: | skleněná láhev |